طرز کار دستگاه سیل القایی
بدون شک می توان گفت یکی از مهم ترین و کاربردی ترین دستگاه های تولیدی ماشین سازی چمران دستگاه سیل القایی می باشد که در کارخانه های تولید محصولات غذایی، بهداشتی و … کاربرد فراوانی دارد.طرز کار دستگاه سیل القایی به این صورت است که با چسباندن مواد ترموپلاستیک به درب بطری ها و ظرف های غیر فلزی حامل مایعات از ریختن و چکه کردن مایعات آنها جلوگیری می کند. دستگاه سیل القایی جهت پلمپ سر بطری ها و شیشه ها با ورق های آلومینیومی استفاده می گردد. دستگاه سیل القایی در سه نوع دستی ، نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک تولید می گردند.
دستگاه سیل القایی با ایجاد یک میدان مغناطیسی قوی با فرکانس بالا در هد آن،باعث ایجاد حرارت بر روی ورق آلومینیومی می گردد که قبلا در ته درب بطری قرار داده شده و جهت پلمپ درب بطری بسته شده است ( حال چه به صورت دستی و یا به صورت اتواتیک) این حرارت لحظه ای باعث چسبیدن لبه های این ورق و یا روکش آلومینیوم بر روی سر پت و یا شیشه می گردد.
اهمیت دستگاه سیل القایی
مدت زیادی است که در سطح جهان ازدستگاه های سیل القایی در صنایع مختلف استفاده می شود و به تازگی در ایران نیز کاربرد پیداکرده ولی بسیاری از تولید کنندگان از مزایا و یا طرز کار آن آگاهی چندانی ندارند. شاید دلیل عمده این امر این است که مفهوم بسته بندی که دست خوردگی کالا را آشکار کند، چندان در ایران مورد توجه مصرف کنندگان و در نتیجه تولید کنندگان نبوده است.
جلوگیری از ریخت و ریز محصول بر روی ظرف، راحتی استفاده از ظرف، عدم دست خوردگی محصول، جلوگیری از هوازدگی و درنتیجه سلامت و خوش طعمی محصول، ظاهر فریبنده و دعوت کننده کالا نکاتی است که اکثر مواقع توجهی به آنها نمی شود. برای تأیید این مدعا می توان به بسته بندی انواع سس های گوجه فرنگی داخلی که بی شک همه خوانندگان با آنها آشنا هستند، اشاره کرد.
به طور کلی دستگاه های سیل القایی را می توان برای سیل کردن اکثر ظروف غیر فلزی به کار برد. البته محدودیت هایی نیز وجود دارد. به عنوان مثال یکی از فاکتورهای مهم برای دستیابی به یک سیل مناسب درپوش است. چرا که دستگاه سیل القایی تنها واشرها را گرم می کند، و برای چسبیدن واشر به دهانه ظروف نیاز به فشاری است که توسط درپوش ایجاد می شود. هرچند تعدادی از سازندگان دستگاه هایی طراحی ارائه می کنند که می توانند ظروف بدون درپوش را نیز سیل کنند.
همچنین استفاده این دستگاه ها برروی ظروفی که درب فلزی دارند نیز توصیه نمی شود. گرچه این کار از لحاظ فنی امکان پذیر است ولی داغ شدن درپوش باعث بروز اشکالاتی همچون امکان سوختگی دست کارگران خط در اثر بی احتیاطی، تغییر رنگ درپوش و یا ذوب شدن دهانه بطری در اثر حرارت می شود. به طور کلی اگر تصمیم داشتید این دستگاه را برای ظروف با درپوش فلزی به کار ببرید، حتماً با فروشنده خود مشورت کرده و چند نمونه از ظروف خود را جهت آزمایش و تایید برای وی بفرستید.
دستگاه سیل القایی اتوماتیک
کارکرد دستگاه سیل القایی اتوماتیک به این صورت می باشد که واشر را در درب بطری قرار داده و پس از بسته شدن درب بطری، ظرف ها توسط کانوایر به سادگی از زیر هد دستگاه (که بروی نوار نقاله نصب شده است)، عبور می کنند. به این ترتیب ظرف ها از میان میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط دستگاه عبور کرده و سیل می گردد. در اثر القا جریان الکترومغناطیسی واشر القایی بروی ظرف سیل می گردد.
- پنجشنبه ۱۷ اسفند ۰۲ | ۱۸:۰۹
- ۱۵۳ بازديد
- ۰ نظر